Loading...
GDPR certifikácia 2018-10-11T09:59:51+00:00

GDPR – Všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov

Buďte pripravení na novú legislatívu v oblasti spracovania osobných údajov

Ponúkame vám kompletné poradenstvo a konzultácie pri zavádzaní GDPR projektu
EU GDPR školení

Projekt GDPR pre vašu firmu

Implementácia a navrhnutie projektu alebo opatrení pre plnenie GDPR pravidiel a ich zavedenie do praxe.

Mám záujem
EU GDPR školení

GDPR Školenie zamestnancov

Zaškolíme vašich zamestnancov a zodpovedné osoby do problematiky GDPR, vrátane aktualizácie potrebných dokumentov.

Mám záujem

Poradenstvo a konzultácie k GDPR

Poradíme vám, ako úspešne zaviesť nové pravidlá pri spracovaní osobných údajov a pripraviť projekt pre ich zavedenie do praxe.

Bezchybné spracovanie os. údajov

Zaškolíme vašich zamestnancov a zodpovedné osoby do problematiky spracovania osobných údajov a nastavíme všetky potrebné procesy vo vašej firme.

Vyhnite se sankciám a pokutám

Pri nedodržaní nových pravidiel hrozia firmám vysoké pokuty. Vďaka nášmu poradenstvu sa týmto pokutám vyhnete a môžete sa plne sústrediť na vaše podnikanie.

Volajte nášho GDPR špecialistu: 0907 213 143

Máte 5 minút? Vyplňte podrobný GDPR dotazník o vašej firme.

Terézia Lokajová, GDPR špecialista, Sigmapoint.sk

Mgr. Terézia Lokajová
GDPR špecialista

GDPR projekt lacno | Sigmapoint.sk
GDPR – základné informácie

Čo je GDPR a čo to znamená pre moju firmu?

GDPR je skratka z anglického názvu „General Data Protection Regulation“ a ide o súbor nových európskych legislatívnych pravidiel pre ochranu osobných údajov, teda Všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov.

Nové pravidlá sa dotýkajú každej firmy a organizácie, ktorá zhromažďuje, ukladá alebo spracováva osobné údaje o zamestnancoch, zákazníkoch, klientoch i dodávateľoch.

Kedy bude GDPR platiť na Slovensku?

GDPR je v Slovenskej republike platné od  25. mája 2018. Nový zákon č. 18/2018 nahradí súčasnú právnu úpravu ochrany osobných údajov (smernica 95/46/ES, zákon č. 122/2013 Z.z., o ochrane osobných údajov).

GDPR zavádza presné pravidlá, ako ukladať, spracovávať a zhromažďovať dáta a osobné údaje. Definuje také sankcie, ktoré hrozia za porušenie týchto pravidiel.

Čo prinesie zavedenie GDPR?

GDPR je pre mnohé firmy strašiakom, pretože zavádza rozsiahle zmeny so spôsobmi spracovania a uchovávania osobných údajov zákazníkov.

Vybrané najdôležitejšie zmeny pri zavedení GDPR:

  • zmeny podmienok na nomináciu tzv. zodpovednej osoby.
  • povinnosť oznamovať porušenia ochrany osobných údajov regulátorovi i jednotlivcom
  • rozšírená definícia toho, čo je a čo nie je osobný údaj – po novom do tejto oblasti patrí tiež e-mail,   IP adresa a pribudla nová kategória tzv. genetických a biometrických údajov,
  • možnosť vzniesť námietku proti spracovaniu osobných údajov
  • právo na prenesenie údajov medzi organizáciami
  • právo na vymazanie všetkých osobných údajov, právo „byť zabudnutý“ – osoba môže požiadať o vymazanie všetkých osobných údajov, pokiaľ neexistuje právny dôvod pre ich ďalšie spracovanie.
  • povinnosť spracovateľa hlásiť stratu alebo únik spracovávaných osobných údajov do 72 hodín.

Pri nedodržiavaní alebo porušovaní nových pravidiel na ochranu osobných údajov hrozia firmám pokuty a sankcie, ktoré môžu dosiahnuť až likvidačnú úroveň.

 

Novinky v ochrane osobných údajov - GDPR projekty pre firmy | Sigmapoint.sk

Cenník GDPR projektov a certifikácie

GDPR Malá firma

od 199/ projekt
  • projekt s poistením do 30 000 €
  • rychlé vybavenie
  • bezplatná konzultácia

GDPR Veľká firma

od 899/ projekt
  • projekt s poistením do 30 000 €
  • cena na základe kalkulácie
  • bezplatná konzultácia
Pomôžeme vám so zavedením GDPR

  • Nezáväzne odpovieme

  • Odborne poradíme

  • Neplatíte ani euro

Vyplňte krátky formulár a my vám poradíme,

ako zvládnuť ochranu osobných údajov bez problémov a stresu.

Máte 5 minút? Vyplňte podrobný GDPR dotazník a môžeme vám ihneď poradiť, čo by ste mali ohľadom GDPR vylepšiť.

Volajte nášho GDPR špecialistu: 0907 213 143

Máte 5 minút? Vyplňte podrobný GDPR dotazník o vašej firme.

Terézia Lokajová, GDPR špecialista, Sigmapoint.sk

Mgr. Terézia Lokajová
GDPR špecialista

0
rokov skúseností
0
certifikovaných firiem
0
vydaných certifikátov